Herdenkingsuitgiften in Sterling zilver
Het jaar 2013 stond in het teken van grote veranderingen bij ons Koningshuis. Na 33 jaren op de troon droeg Koningin Beatrix het koningschap over aan haar zoon, Willem-Alexander. Sinds de troonswisseling is de interesse in alles wat met ons Koningshuis te maken heeft sterk toegenomen. Zo is er ook een enorme belangstelling voor de Sterling zilveren herdenkingsuitgiften uit de speciale collectie ‘Oranje-Nassau door de eeuwen heen’. Bestel snel uw eerste herdenkingsuitgifte in Sterling zilver en ontdek zelf waarom deze collectie zo gewild is.
Streng gelimiteerde collectie
Ons Koningshuis gaat meer dan viereneenhalve eeuw terug in de tijd. De Oranjes hebben een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het huidige Koninkrijk der Nederlanden. Speciaal hiervoor is de streng gelimiteerde collectie ‘Oranje-Nassau door de eeuwen heen’ vervaardigd. Met deze collectie wordt een waardevol document aan de Nederlandse geschiedenis toegevoegd.
Zilveren herdenkingsuitgiften nemen u mee terug in de tijd
De collectie neemt u mee terug in de tijd. Deze uitzonderlijke herdenkingsuitgiften van Sterling zilver laten op schitterende wijze de portretten zien van ons Koningshuis en de stadhouders. Afgebeeld met de belangrijkste gebeurtenissen uit hun leven waar wij ze nu nog aan herdenken. Mede door de Oranje-Nassau familie en de gebeurtenissen waar zij voor stonden is Nederland geworden tot wat het nu is.
Belangstelling voor de collectie is groeiend
De collectie ‘Oranje-Nassau door de eeuwen heen’ komt met deze herdenkingsuitgifte in een belangrijk tijdgewricht voor de relatie tussen de Oranjes en de Nederlanden. De belangstelling voor deze collectie is nog steeds groeiend. Niet alleen de schitterende kwaliteit van de uitgiften is hier debet aan, maar ook de kwaliteit van de afbeeldingen.
Herdenkingsuitgiften zijn kunststukjes die verhalen vertellen
De ontwerpen van de herdenkingsuitgiften zijn kunststukjes die een heel verhaal vertellen. Op de altijd bijgevoegde echtheidscertificaten vindt u interessante details over de herdenkingsuitgifte, uiteraard naast de garantie dat uw uitgifte voldoet aan de hoge eisen en specificaties. Bent u benieuwd naar deze prachtige ontwerpen? Tekent u zich dan in op de collectie en u ontvangt voordelig uw eerste herdenkingsuitgifte.
Huis Oranje-Nassau
Het Nederlandse Koninklijk Huis is het Huis Oranje-Nassau. De geschiedenis van dit Huis is sinds de vijftiende eeuw nauw verbonden met die van Nederland. Vanaf die tijd leveren de Oranjes als stadhouders, koningen en koninginnen een belangrijke bijdrage aan het bestuur van ons land. Wie kent ze niet: Stadhouders Willem van Oranje, Maurits of Frederik Hendrik, Koningin Wilhelmina, Koningin Beatrix en nu Koning Willen-Alexander?
Ontstaan Huis Oranje-Nassau
De band tussen het Huis Nassau en Nederland ontstaat in 1403. Graaf Engelbrecht I van Nassau trouwt in dat jaar met Johanna van Polanen, vrouwe van Breda. Door hun groeiend familiebezit behoren de Bredase Nassaus al snel tot de hoogste edelen van ons land.
Vanuit die positie en de bijzondere relatie met Keizer Karel V. bekleedt Graaf Hendrik III van Nassau (1483-1538) hoge burgerlijke en militaire ambten en trouwt later met de Bourgondische edelvrouw Claudia van Chalon. Hun zoon René van Chalon erft het soevereine prinsdom Orange van zijn oom Philibert van Chalon. Zo ontstond de naam Oranje-Nassau.
Willem van Nassau eerste Prins van Oranje
De collectie belicht het verloop van ons Koningshuis waar Willem van Nassau, de oudste zoon van Graaf Willem van Nassau en Juliana van Stolberg, aan ten grondslag ligt. Willem werd op 24 april 1533 geboren op de Dillenburg in Nassau. Toen zijn neef René van Chalon in 1544 stierf woonde hij nog bij zijn ouders. Willem mocht van Keizer Karel V de erfenis van zijn neef aanvaarden. De Keizer stelde wel als voorwaarde dat Willem zijn opvoeding voltooide aan het Keizerlijke hof in Brussel. Ook moest hij katholiek worden opgevoed. Willems Lutherse ouders stemden daarmee in. Vanaf dat moment was Willem de Prins van Oranje.
Carrière Prins van Oranje
Keizer Karel V raakte zeer gesteld op de jonge Prins, die mede daardoor snel carrière maakte. De opvolger van Karel V, Koning Filips II van Spanje als Heer der Nederlanden, benoemde Willem in 1559 tot stadhouder van Holland, Zeeland en Utrecht. Daarna verslechterde de verhouding tussen beiden snel. Willem van Oranje had moeite met de Brusselse centralisatiepolitiek. Bovendien steunde hij de vervolging van de protestanten door Spanje niet. Op 10 juli 1584 werd Prins Willem I in Delft vermoord door Balthasar Gerards.